Amber de Wild: ''Hoe is het nu met het AVT?''

Tijdens het derde jaar van mijn opleiding verpleegkunde ben ik bij Amaris op locatie Gooizicht gestart op afdeling de Brug. In mijn vierde jaar ben ik stage gaan lopen bij het UMC ziekenhuis, maar ik wilde al snel terug naar Amaris. Verpleegtechnische handelingen in het ziekenhuis vond ik fantastisch, maar de mentaliteit is daar anders, ik voelde dat ik daar als persoon niet paste. Ik ben teruggekeerd en op de somatische afdeling de Eik aan de slag gegaan. Na zes jaar op de Eik was ik opzoek naar meer uitdaging en heb ik de overstap gemaakt naar het AVT (Ambulant Verpleegkundig Team).
De komst van het AVT
Het AVT is 3 jaar geleden door Amaris opgezet. In eerste instantie is het team opgericht voor Amaris zelf: aanvragen werden gedaan, door bijvoorbeeld het ziekenhuis, voor het leveren van verpleegtechnische zorg bij een cliënt thuis. Wij konden deze zorg 24/7 niet altijd waarborgen. Door de komst van het AVT kan ons team altijd gebeld worden om de zorg over te nemen.
“Sinds 1 februari zijn wij een samenwerking gestart met een collega zorgorganisatie. Een aantal verpleegkundigen van deze organisatie zijn ons team komen versterken. Wij vormen samen een regionaal team en worden ook ingehuurd voor triage (achterwacht).”
Samenwerking met de huisartsenpost (HAP)
“Sinds 1 oktober 2021 verrichten wij ook handelingen voor de huisartsenpost (HAP). Er zijn inmiddels zeventig hulpvragen bij ons team uitgezet. Dit zijn zeer uiteenlopende vragen van insuline toedienen, wondzorg tot het toedienen van morfine bij een terminale patiënt. Hierdoor hebben wij korte lijntjes met de huisartsen en verloopt de samenwerking een stuk beter dan voorheen.”
Waardevol werk
Als Ambulant verpleegkundige kies je voor bepaalde handelingen (techniek). Je wordt vaak geroepen als ‘laatste redmiddel’ hierdoor zijn anderen je zo dankbaar en dat is waardevol in mijn werk. Daarnaast kan ik andere medewerkers scholen en hun ‘mijn kunstjes’ leren, dat vind ik erg leuk.”